Fråga Hudterapeuten

Frågor & svar om hudvård

lindamossberg

Vår diplomerade hudterapeut Linda Mossberg har lång erfarenhet av hudvård, produkter och behandlingar. Hon har drivit egna salonger och var med när varumärket grundades. Här finns samlat en del vanliga frågor och svar om hudvård, hudproblem och Lindarome’s produkter. 


Jag hittar ingen anti-age duo. Vilken duo ska jag välja?
Duon jag rekommenderar om man vill få en hy med mindre ålderstecken är Arkipelag. Bästa effekt får du när du kombinerar den med en duo t.ex. Havsbris som förebygger ojämn pigmentering eller Fjordduon som återfuktar på djupet och motverkar torrhetsrynkor. Varje duo är unik men alla innehåller ämnen som triggar igång vårt Nrf2-system i kroppen. Det innebär att alla våra produkter har en naturlig anti-age effekt i sig.

Behöver jag använda både dag- och nattduos?
Det beror helt på vilka behov huden har. Oftast har man fler “problem” man vill åtgärda. Du kan t.ex. ha en torr hy med inslag av orenheter eller en känslig och torr hy. Listan kan göras lång. Det går bra att ta en sak i taget och ibland kan det vara en fördel. Men oftast tycker jag att det är en god idé att behandla flera problem åt gången.

Jag är 35+ och har fortfarande oren hy, som en tonårshy. Finns det något jag kan göra åt det?
– Det finns många personer som är i din ålder som har problem med sin hy, detta kommer då oftast inifrån. Fundera gärna på om det blir värre vissa perioder, tex vid stress eller när du äter något då det kan påverka huden.

Mist hudvårdsduo är en fantastisk duo som hjälper huden att detoxa sig själv, den hjälper immunförsvarets normala funktion och kommer att stärka huden, vilken jag skulle rekommendera för dig. Var beredd på att du under en period kan du uppleva att huden bli något sämre, det är när huden rensar ut orenheter – vilket är bra. Men håll ut det blir bättre!

Jag har så torr hy, vissa perioder få jag till och med torrhetsfläckar. Vad kan det bero på och hur kan jag bli av med det?
– Till en torr hy rekommenderar jag alltid vår otroligt effektiva hudvårdsduo Fjord, som på ett effektivt men skonsamt sätt hjälper din hy att få bort den huden som lagt sig i små lager och hindrar den friska huden att få det vårdande fuktgivande Serumet på sig. Med hjälp av vårt NRF2 system, som alla våra produkter har, så reparerar sig huden och blir starkare. Dessutom när du boostar din kropp med kottillskottet kommer du märka att det går snabbare för dig och blir ett mer beständigt resultat.

Jag är 25 år och har känslig hy, vilken duo rekommenderar du till mig?
–  Jag skulle välja Fjord-duon på dagen och Skymnings-duon på kvällen. Båda två kommer hjälpa din hy att bygga upp ett försvar och bli starkare mot yttre påverkan, så att den inte blir så lättreagerad.

Kan min 13 åring använda era produkter? Hon börjar få en del oren hy som ju tillhör den ålder. Vad rekommenderar du?
– Det är vanligt när man går in i tonåren att huden blir obalanserad. Det är hormonförändringarna i puberteten som gör att det bildas mer talg i talgkörtlarna. Jag rekommenderar alltid att man med en ung hy tar det väldigt varligt, och inte börjar med olika starka produkter. Många gånger går det väldigt bra bara man gör allt regelbundet.

Svaret på din fråga är, ja, din 13-åring kan använda våra produkter. Mitt tips är att tvätta ansiktet morgon och kväll med en rengörning, som är till för ansiktet, och ingen tvål då det torkar ut huden. Efter det, ta på ansiktsvatten och avsluta med en dag/nattkräm. I det här fallet räcker det med en återfuktande kräm eller serum som vårdar och skyddar.

Jag rekommenderar er vår fantastiska duo Fjord. Serumet kommer ge huden fukt och skydd och kotstillskottet som innehåller bla Omega 3 kommer göra underverk inifrån. Din 13-åring kan ta en kapsel varannan dag.

Vad är det för parfym i era produkter?
– Sedan 2018 använder vi ingen parfym i våra produkter. Det är många som är doftöverkänsliga och vi vill erbjuda produkter som passar för alla, även om man är extra känslig.

Vad använder ni istället för parabener?
– Ekologiska konserveringsämnen. Dessa har testats av tyskt labb och framhäver ej allergier och är väldigt vänlig. Vi använder ett minimum av konserveringsämnen då vi har luftfria förpackningar och det är olika konserveringsämnen för varje produkt, i någon produkt ingår alkohol men inte på dåligt sätt utan det är för att konservera ämnet. Vi har väldigt många aktiva ingredienser som verkar på djupet på olika sätt i våra produkter. Grunden i det hela är att vi skyddar fibroblaster som tillverkar kollagen och många vitaminer och antioxidanter är konserverande i sig själva.

Kan man kombinera alla produkter, t.ex. flera olika serum och flera olika kosttillskott?
– Serumen och kosttillskotten kan man kombinera, en rekommendation är att använda sig av en hudvårdsuo på morgonen, t.ex. Fjord om man har torr hy, och sedan vårt nattduo Skymning på kvällen.