Publicerad Lämna en kommentar

Vi inspireras av: slow living

Bild från: https://homesongblog.com/

Kan du känna den? Längtan inom dig? En längtan efter lugnare tempo, mer återhämtning, kvalitet framför kvantitet och en dragningskraft mot det som känns äkta och meningsfullt. Vi känner den och inspireras så mycket av sättet att leva efter säsong, i samklang med naturen. Slow, concious, mindful & seasonal är alla nyckelord för den livsstil som vi lockas av och vill sträva efter. Vi vill lära oss mer, förkovra oss och fördjupa våra kunskaper. Rikta vår uppmärksamhet inåt istället för utåt.

Efter årtionden av konsumtionshets i en slit- och slängkultur börjar det sjunka in i allt fler av oss: vi kan inte konsumera oss lyckliga. Och vår överdrivna konsumtionslivsstil håller på att förstöra vår planet. Vi måste börja söka lyckan på andra sätt och kanske ligger den närmare än vi trott. Mycket närmare. Den lyckan som går att hitta inom oss, i vårt hem, i vår trädgård är bortom den kortvariga lycka vi tidigare grävt efter i varuhusens rea-korgar. Att börja vårda och kurera sig själv, både sitt inre och sitt yttre, fokusera på personlig utveckling och att ta hand om sitt hem kan ge oss en enorm känsla av tillfredsställelse och frihet. Att göra medvetna val när det gäller konsumtion och sätt att leva har aldrig känts mer rätt.

Här kommer några tips på kreatörer som ger oss enormt mycket inspiration på temat Slow Living.

https://www.instagram.com/girlincalico/

Girl in Calico är en kreatör och youtuber som vi nyligen upptäckt men inte kan få nog av. Hon inspirerar oss till att följa den naturliga årstidsrytmen, värdesätta självreflektion, arbeta med händerna och leva mer hållbart. Att titta på hennes youtube-filmer är riktig anti-stress.

Sofia Wood inspirerar oss till att äta och laga mer hållbar mat, hitta njutningen i det lilla och att inreda vårt hem med vackra auktionsfynd. Vi gillar extra mycket Sofias blogginlägg om att hitta rytmen i vardagen. Tillsammans med Elsa Billgren har hon även podcasten Billgren Wood som avhandlar trendspaningar, samhällsfenomen och personliga tankar och reflektioner, som honung för öronen och själen.

Instagram: @mamawatters

Homesong blog / Amanda Watters inspirerar oss till att uppskatta konsten att vårda sitt hem, att det vackra finns i det enkla, att leva efter säsong och vara en mer närvarande och inkännande förälder. Hon får oss att vilja läsa mer böcker, prioritera självreflektion och återhämtning, och leva ett lugnare liv närmare naturen. Kika gärna in på hennes instagramkonto också som är minst lika inspirerande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *