Publicerad Lämna en kommentar

Torr och fnasig hy på vintern? Här är våra bästa tips för hudvård under vinterhalvåret

Många av oss upplever att vi måste uppdatera vår hudvårdsrutin under vinterhalvåret, och det är inte så konstigt. När vi gå ut och in växlar vi mellan kall utomhusluft och varm och torr inomhusluft. Det hårdare klimatet påfrestar också genom exempelvis snö, regn och kall blåst. Ofta får man problem med extra torr hy som stramar och det är svårt att mätta huden med fukt. Här kommer några av våra bästa tips för den vintertorra huden:

  • Fukt i flera lager, morgon och kväll. Nu behöver huden extra mycket fukt! Använd produkter som verkligen återfuktar huden på djupet men som också hjälper huden att binda och bibehålla fukt. T.ex. vårt aktiva fuktserum Fjord som passar perfekt året om för den med torr hy eller för den som behöver lite extra skydd och återfuktning under vintern. Applicera gärna serumet i 2 omgångar för att verkligen mätta huden med fukt innan du fortsätter med dag- eller nattkräm.
  • Några extra ansiktsmasker. Eftersom det är en period med hårdare klimat behöver huden lite extra omsorg för att behålla spänstighet och glow. Vi gillar att lägga vårdande och mjukgörande nattmasker några gånger per vecka, eller satsa på återfuktande sheetmasks.
  • Stärk upp huden inifrån. Precis som kroppens övriga organ så tar även huden upp näringsämnen från vår kost och här finns det möjlighet att ge huden lite extra av just de ämnena som verkar skyddande och smörjande. Ett exempel är Krillolja som är rik på både Omega 3 och superantioxidanten Astaxanthin, 1 kapsel om dagen av vårt kosttillskott Fjord kan hjälpa till att balansera hudcellernas normala näringsupptag och detoxprocess samt smörja huden inifrån.

En hudvårdsingrediens som är intressant, speciellt under vinterhalvåret, är Antarktiska glykoproteiner som i kliniska tester visat sig kunna:

  • öka fuktnivån i huden
  • stimulera både kollagen- och elastinproduktionen
  • förbättra hudens självläkande förmåga
  • skydda mot köldrelaterade skador så som röd, fnasig och irriterad hy

Vi har valt att använda antarktiska glykoproteiner i vårt fuktserum Fjord, vilket gör serumet till en fantastisk produkt under vinterhalvåret när klimatet är lite hårdare. Läs mer om Fjord här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *