Publicerad Lämna en kommentar

Därför är serumet den viktigaste produkten i din hudvårdsrutin

Är det någon produkt som man verkligen ska investera i så är det ett serum. Varför är just serumet så viktigt?

  • Högre koncentration av verksamma och aktiva ämnen.
  • Formulan är lättare och gjord för att tränga ner djupare i huden.
  • Medan en kräm verkar för att skydda huden på ytan så är serumet formulerat för att gå ner på djupet och faktiskt göra skillnad.
  • Om du vill uppnå märkbara resultat med din hudvårdsrutin så är det serumet du ska satsa lite extra på.

Såhär använder du serumet bäst

  1. Rengör huden noggrant – rengöring är A och O
  2. Klappa in eventuell toner eller essence i huden
  3. Massera in serumet i hela ansiktet och ner på halsen/dekolletaget, låt gärna huden vara lite fuktig av toner/essence när du smörjer in serumet, då har det lättare att tränga ner i huden.
  4. Var inte rädd för att jobba in serumet ordentligt med masserande rörelser – att stimulera huden förbättrar cirkulationen och ger dig ett naturligt glow
  5. Dag: avsluta med valfri kräm och solskyddsfaktor innan du lägger på eventuell make up.
  6. Natt: avsluta med en nattkräm eller en härlig nattmask

Hur är Lindaromes serum?

Lindaromes serum är alla tillverkade i Sverige, med höga krav på innehållet och dess funktion. Vi väljer aktiva, naturliga ämnen som är skonsamma men som även har en studerad effekt på huden. Formulan är till stor del självkonserverande. De konserverande ingredienserna är naturliga och har samtidigt en vårdande effekt på huden, läs mer om vår filosfi kring konservering här.

Vad är ett hybridserum?

Konsistensen på våra serum påminner om så kallade hybridserum, det vill säga något mitt emellan serum och fuktkräm. Alla serum har en aktiv, ekologisk olivbas som gör serumen till riktiga fuktbomber. I basen finns bl.a. en hög koncentration av squalane som hjälper till att binda fukt på djupet i huden samt underlätta för upptagningen av andra aktiva ämnen. Många upplever att deras hud blir tillräckligt insmord och återfuktad enbart med våra serum, men det går självklart bra att följa upp med en dag- eller nattkräm om man behöver. Speciellt under det kalla och torra vinterhalvåret. Gryning, Skymning och Mist finns nu i webshoppen, inom kort kommer tre produktserier till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *