Publicerad Lämna en kommentar

Gurkmeja – mot akne, pormaskar och ojämn hudton

Hudvård är ju så mycket mer än bara krämer, peeling och rätt behandlingar från utsidan. Vad vi stoppar i oss och hur vi lever våra liv påverkar huden långt mer än allt man tillför utifrån. Under hashtaggen #hudvårdinifrån finns en mängd tips på allt man kan boosta sin hy med i kost- eller livsstilsväg. Kika gärna in eller bidra med ett eget tips under hashtaggen.

GURKMEJA

Gurkmeja är kanske inte en krydda man kopplar till hudvård, men faktum är att gurkmeja länge har använts för att behandla hudvårdsproblem som akne, pormaskar och oren hy. Kryddan har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, det sägs till och med att den kan hjälpa till att förebygga allvarliga sjukdomar som cancer.

När jag kom över det här fantastiska receptet blev jag så glad, jag hade hört talas om guldmjölk eller gyllene mjölk förut men inte riktigt vetat vad det var. Den här varma drycken kickstartar ditt immunförsvar, boostar din hy och hjälper dig också att sova bättre. Perfekt att dricka innan läggdags med andra ord!

Gurkmeja1-hudvardsbloggen
Bild och recept från http://nutritionstripped.com/turmeric-milk/

Guldmjölk – en varm mjölkdryck med gurkmeja

INGREDIENSER
  • 2,5 dl mandelmjölk, havremjölk eller valfri mjölkdryck som du tycker om
  • 1 msk honung
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk malen grukmeja
  • 1 kanelstång eller 1 tsk mald kanel
  • en nypa svartpeppar och lite riven, färsk ingefära
INSTRUKTIONER
  1. Häll alla ingredienser i en kastrull och värm upp tills drycken börjar sjuda, viska under tiden för att röra ihop och undvika att det bränns vid. Sänk värmen och låt drycken stå och småputtra i 20-30 minuter.
  2. Sila av ifall du har stora bitar av kanel, ingefära eller pepparkorn com du vill bli av med. Häll sedan över i en stor kopp.
  3. Ringla honung eller pudra lite kanel över drycken och avnjut den varm!
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *