Inlägget gjort

Peptider från Antarktisk lera

Vad är peptider?

Peptider är delar av protein, alltså långa eller korta kedjor av aminosyror. Gränsen mellan peptid och protein brukar dras vid 50 aminosyror så peptiderna är mindre än protein. Alla peptider fungerar som budbärare på olika sätt och kommunicerar med cellerna i kroppen.

I hudvård är det främst i anti-age produkter som peptider används eftersom de har en förmåga att hjälpa huden att producera och återbilda kollagen, ett ämne som håller huden elastisk och fyllig.

Förutom att öka hudens elasticitet och reducera fina linjer och rynkor så hjälper peptider även huden att reparera sig själv och reparera uv-skador. För att uppnå maximal effekten  bör man tillföra huden peptider i kombination med antioxidanter och vitaminer, då dessa samverkar väldigt bra med peptider.

Peptider002-hudvardsbloggen

 

Vilka peptider används i Lindarome’s produkter?

När vi tog fram våra serum ville vi att de skulle jobba väldigt fuktbindande, samtidigt som vi så långt det går vill använda naturliga näringsämnen framför kemiskt framställda. Därför har vi valt att använda oss av en ingrediens med många fina egenskaper, nämligen Pseudoalteromonas Ferment Extract eller lättare beskrivet Peptider från Antartisk lera.

Peptider001-hudvardsbloggen
King George Island med sitt klara och friska vatten.

Pseudoalteromonas Ferment Extract är egentligen en bakteriestam som isolerats från lera på King George Island i Antarktis. Ingrediensen klassificeras som en peptid och används vanligtvis i anti aging-produkter tack vare sin förmåga att binda fukt, reparera och skydda huden samtidigt som den stimulerar kollagen- och elastinproduktionen. Ni förstår att vi gärna ville ha med just denna ingrediens i våra serum?

Peptiderna från den Antarkiska leran anses av Cosmetics Database vara en 100% säker ingrediens som är icke-irriterande och inte har några negativa biverkningar. Ingrediensen finns i högst koncentration i våra serum Havsbris och Fjord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *