Publicerad Lämna en kommentar

Blåbär bromsar hudens åldrande

Är du rädd att din hy ska åldras i förtid? Eller har du redan börjat ana små fina linjer eller mörka påsar under ögonen? Blåbär kan vara lösningen på dina bekymmer.

blueberry-hudvardsbloggen1

Det blåa bäret är fulladdat med antioxidanter, en näve blåbär ger dig lika mycket antioxidanter som fem portioner frukt och grönsaker. Bland antioxidanterna i bäret återfinns fenoler och antocyaniner som håller hyn fräsch och skyddar den mot åldrande och allmän nedbrytning.

Blåbär har även visat sig stärka kollagenproduktionen och på så vis öka hudens elasticitet. En elastisk hud med hög andel kollagen blir inte rynkig lika lätt. Utöver detta skyddar även bäret din hud mot skadlig UV-strålning, vilket förutom tidens gång är den största bidragande faktorn till rynkig och åldrad hy.

bluberry-hudvardsbloggen2

För att tillgodogöra huden alla goda egenskaper från blåbäret är det bra att tillföra huden näring från både insidan och utsidan. Blåbär är supergott i morgonyoghurten, i smoothien eller varför inte i en bananpannkaka? Listan kan göras lång på goda rätter och mellanmål med blåbär. Tillsammans med en hudvårdsprodukt som innehåller blåbär i någon form ger du din hy bästa möjliga antioxidantboost. I Lindarome’s nattserum Nattosan finns blåbärsextrakt, så att din hy får ett optimalt skydd och en chans att hålla rynkor och fina linjer borta längre.

blueberry-hudvardsbloggen3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *