Publicerad Lämna en kommentar

Såhär förbereder du huden inför våren

Dagarna blir längre och sakta men säkert vaknar alla små celler till liv i vår kropp, eller åtminstone är det så det känns när våren nalkas. Inför varje ny säsong upplever många av oss att de behöver uppdatera eller justera sin hudvårdsrutin lite, så här kommer våra tips för hur du bäst tar hand om huden inför våren:

  1. Exfoliera – städa bort döda hudceller med någon form av exfoliering eller syra, anpassad efter din hudtyp.
  2. Återfukta & reparera – fukt är aldrig fel! Efter vintern behöver vi fylla på vår hud med fukt och ingredienser som vårdar och reparerar huden. På så sätt kan vi stärka hudens skyddsbarriär, för att inte tala om hur glowig och spänstig huden blir av en rejäl fuktboost. För maximal fuktboost, prova vårt aktiva fuktserum Fjord.
  3. Väck huden till liv – genom energigivande och kollagenstimulerande ingredienser blir huden revitaliserad med ökad cirkulation och lyster. Vårt energigivande serum Gryning som är baserat på rosenrot är framtaget för att reparera, återfukta samt väcka trött och stressad hy till liv.
  4. Förebygg UV-skador – nu är det hög tid att börja bygga upp huden inför den ökade UV-strålningen som väntar oss. Vår Havsbris-duo innehåller bland annat havsalger och nordiska lingon som visat sig kunna ha balanserande effekt på melaminproduktionen och kan därför förebygga hyperpigmentering eller pigmentförändringar till följd av UV-skador. Duon Arkipelag är också en riktigt bra hudvårdsduo att möta våren med, både kosttillskott och serum är rika på superantioxidanten Astaxanthin som bland annat kan hjälpa till att förebygga och reparera UV-skador.
  5. SPF! – Det är inte en myt att solen är det som åldrar vår hy allra mest, så skydda dig också med en SPF, minst 30, även på mulna dagar.

Publicerad Lämna en kommentar

Vi inspireras av: slow living

Bild från: https://homesongblog.com/

Kan du känna den? Längtan inom dig? En längtan efter lugnare tempo, mer återhämtning, kvalitet framför kvantitet och en dragningskraft mot det som känns äkta och meningsfullt. Vi känner den och inspireras så mycket av sättet att leva efter säsong, i samklang med naturen. Slow, concious, mindful & seasonal är alla nyckelord för den livsstil som vi lockas av och vill sträva efter. Vi vill lära oss mer, förkovra oss och fördjupa våra kunskaper. Rikta vår uppmärksamhet inåt istället för utåt.

Efter årtionden av konsumtionshets i en slit- och slängkultur börjar det sjunka in i allt fler av oss: vi kan inte konsumera oss lyckliga. Och vår överdrivna konsumtionslivsstil håller på att förstöra vår planet. Vi måste börja söka lyckan på andra sätt och kanske ligger den närmare än vi trott. Mycket närmare. Den lyckan som går att hitta inom oss, i vårt hem, i vår trädgård är bortom den kortvariga lycka vi tidigare grävt efter i varuhusens rea-korgar. Att börja vårda och kurera sig själv, både sitt inre och sitt yttre, fokusera på personlig utveckling och att ta hand om sitt hem kan ge oss en enorm känsla av tillfredsställelse och frihet. Att göra medvetna val när det gäller konsumtion och sätt att leva har aldrig känts mer rätt.

Här kommer några tips på kreatörer som ger oss enormt mycket inspiration på temat Slow Living.

https://www.instagram.com/girlincalico/

Girl in Calico är en kreatör och youtuber som vi nyligen upptäckt men inte kan få nog av. Hon inspirerar oss till att följa den naturliga årstidsrytmen, värdesätta självreflektion, arbeta med händerna och leva mer hållbart. Att titta på hennes youtube-filmer är riktig anti-stress.

Sofia Wood inspirerar oss till att äta och laga mer hållbar mat, hitta njutningen i det lilla och att inreda vårt hem med vackra auktionsfynd. Vi gillar extra mycket Sofias blogginlägg om att hitta rytmen i vardagen. Tillsammans med Elsa Billgren har hon även podcasten Billgren Wood som avhandlar trendspaningar, samhällsfenomen och personliga tankar och reflektioner, som honung för öronen och själen.

Instagram: @mamawatters

Homesong blog / Amanda Watters inspirerar oss till att uppskatta konsten att vårda sitt hem, att det vackra finns i det enkla, att leva efter säsong och vara en mer närvarande och inkännande förälder. Hon får oss att vilja läsa mer böcker, prioritera självreflektion och återhämtning, och leva ett lugnare liv närmare naturen. Kika gärna in på hennes instagramkonto också som är minst lika inspirerande!

Publicerad Lämna en kommentar

Så här använder du våra serum & kosttillskott

Har du redan en hudvårdsrutin som du är nöjd med? Ingen fara. Våra produkter är framtagna för att kunna adderas i vilken hudvårdsrutin som helst. Serumen och kosttillskotten i kombination ger din hud den där extra näringsboosten som ofta saknas.

Kanske behöver din vintertorra hy lite extra omvårdnad under de kallaste månaderna, eller byggas upp inför sommaren och starka UV-strålningen? Med våra hudvårdsduos ger du din hud riktad näring anpassad efter hudtyp eller tillstånd, så att den återfår sin balans inifrån och ut.

De aktiva näringsämnena stärker, balanserar och stimulerar cellförnyelsen – efter 3-4 veckor kan du känna skillnad när de nya, friskare hudcellerna kommer fram. Vid daglig användning räcker en hudvårdsduo vanligtvis i en månad. För bästa resultat bör du fortsätta med din duo för ett långsiktigt och hållbart resultat. Men glöm inte att även huden behöver omväxling och olika sorters näring efter säsong.

Vår säsongsanpassade rekommendation:

VINTER: Skymning & Fjord

VÅR/SOMMAR: Havsbris

HÖST: Mist

Publicerad Lämna en kommentar

Behind the scenes – produktfotografering Lindarome

Hörrni, det närmar sig lansering av Lindaromes nya sortiment och vi är så förväntansfulla! Förra helgen körde vi en heldag med fotografering av de nya produkterna. Jag, Alexander, superduktiga fotografen Emma Eriksson och vår grafiska designer Anna Asp, som ligger bakom Lindaromes nya utseende, samlades och styrde upp fotograferingen av det kommande sortimentet.

bts-photoshoot1-hudvardsbloggen

Vi hade inhandlat och samlat på oss all möjlig rekvisita till de dekorativa bilderna. Hellre för mycket än för lite. Det här är bara ett axplock av allt vi hade med oss…

bts-photoshoot2-hudvardsbloggen bts-photoshoot3-hudvardsbloggen

Studion byggde vi själva upp med ljusgrå tapetrulle som fick agera backdrop och reflektorer i form av vita frigolitskivor (bra tips för den som vill fota hemma och få bra ljus!). Magin och ”the finishing touch” stod Emma och Anna för. Och det måste jag nog säga, att personerna man samarbetar med är ju den allra största tillgången vid sådana här projekt. Viktigt att man klickar och triggar igång varandras kreativa sidor vilket jag absolut tycker att vi fyra gjorde. Längtar så efter att få visa er slutresultatet i form av nya, fräscha produktbilder (och produkter!).

bts-photoshoot4-hudvardsbloggen

Publicerad Lämna en kommentar

Hyacinter och C-vitamin

En av julens allra viktigaste dofter står hyacinterna för. Doften tar mig direkt tillbaka till mormors och morfars gillestuga där jag spenderade många julaftonskvällar när jag var yngre. Blommorna doftar inte bara gott utan är också otroligt vackra och lättskötta!

hyacint1-hudvardsbloggen hyacint2-hudvardsbloggen
I lillans rum har en rosa hyacint precis slagit ut.

hyacint3-hudvardsbloggen hyacint4-hudvardsbloggen
Även badrummet har fått sig en blomma. De är ju faktiskt perfekta för badrum, kräver inget direkt ljus och sprider en god doft! Det sägs att den blåa doftar allra mest.

hyacint5-hudvardsbloggen hyacint6-hudvardsbloggen hyacint7-hudvardsbloggen
Den här brickan bara osar jul. Hyacint, clementin och kryddnejlikor. Några av julens allra viktigaste dofter. Clementinerna är dessutom fulla av c-vitamin som är en riktig anti age-vitamin. Så dem kan man gott unna sig i större mängder.