Publicerad Lämna en kommentar

Beauty breakfast – smoothiebowl

Väck huden till liv med en smoothiebowl full av näring för morgontrötta hudceller! För visst är det så att starten på morgonen också påverkar känslan man bär med sig resten utav dagen. Genom att lägga lite extra vikt vid hur du tar hand om dig själv på morgonen så kan du faktiskt förbättra hela dagen. Och några punkter du kan fundera över är hur du tänker om dig själv, vad du stoppar i dig och hur du tar hand om din kropp.

En dag som börjar i harmoni och med kärleksfull self care kan också hjälpa dig att utstråla en lugnare och mer positiv energi. Och tack vare det kan du på så vis även attrahera positiv energi och harmoni resten utav dagen. För det finns ju ett uttryck som heter ”be the energy you want to attract” och visst stämmer det? Varje dag är du värd det allra bästa! Och att ge dig själv vacker, god och näringsrik frukost kan hjälpa dig att må bättre. Så att du lättare kan nå den där positiva känslan som du sen kan bära med dig resten av dagen.

väck huden till liv med en smoothiebowl

Väck huden till liv med en smoothiebowl – recept

Smoothie

 • 1 ekologisk banan
 • 1 dl frysta ekologiska bär (tex hallon & blåbär)
 • 3-4 färska jordgubbar om det är säsong, gärna ekologiska!
 • naturell ekologisk yoghurt
 • en nypa ekologiskt vaniljpulver

Topping

 • valfria eko frön, så som chiafrön eller i det här fallet linfrön (Omega3-rika!)
 • skivad ekologisk banan
 • färska jordgubbar, gärna eko

väck huden till liv med en smoothiebowl

För en ge din frukost en extra näringsboost kan du även ta 2st kapslar av det Omega 3-rika kosttillskottet Fjord. Det är nämligen framtaget för att mjukgöra och stärka upp huden inifrån. Många upplever faktiskt att yttorrheter blir bättre eller försvinner helt sedan de börjat med Fjord kosttillskott! För att få en ännu bättre effekt kan du också använda fuktserumet Fjord som en del av din hudvårdsrutin på morgonen.

väck huden till liv med en smoothiebowl

Så för att summera budskapet: ge dig själv en god, energirik start på dagen och väck huden till liv med en smoothiebowl. På så vis ger du dig själv förutsättningar till en dag i positiv energi vilket kommer att synas, både inifrån och ut. Med hjälp av kompletterande kosttillskott och serum kan du också knyta ihop rutinen och därmed ge din hud den näringsboost som den behöver.

Bilder: movenourishbelieve.com och Cecilia Thorsson

Publicerad Lämna en kommentar

Recept: grön smoothie toppad med hudvårdande kosttillskottet Havsbris

 

Att huden mår gott av näring inifrån är inget nytt. Ett väldigt enkelt och gott sätt att ge huden näring och antioxidanter från insidan är genom en smoothie, gärna en grön sådan. För att boosta smoothien med ännu mer hudvårdande näringsämnen kan man toppa den med vårt balanserande kosttillskott Havsbris.

RECEPT PÅ GRÖN SMOOTHIE – Balanserar & stärker huden inifrån

Till ett glas grön smoothie behöver du dessa ingredienser som du mixar ihop:

 • 1 banan
 • 1 dl naturell yoghurt alt. växtbaserat yoghurtalternativ
 • 1/2 dl fryst, hackad grönkål
 • 2-3 små buketter fryst broccoli
 • 1/2 dl hackad mango
 • 1/2 avokado
 • valfritt: 1/2 apelsin om man vill ha lite fruktigare smak

Toppa sedan smoothien med 2 st tabletter av vårt balanserande kosttillskott Havsbris som du krossar och mortlar till en fint pulver. Det går också bra att tillsätta pulvret direkt i smoothien och mixa ihop med övriga ingredienser.

De gröna tabletterna innehåller spirulina, en probiotisk bakterikultur och tre sorters olika havsalger. Näringsämnena i Havsbris har en renande, balanserande och stärkande effekt på huden. Med regelbunden användning upplever många att deras hy känns renare, problem med akne har blivit bättre och huden har fått en fräsch lyster och glow. En lugnare och mer harmonisk mage är också en uppskattad ”bieffekt”.

 

Publicerad Lämna en kommentar

Anti age-smoothie på grönkål

gronkalssmoothie004-hudvardsbloggen

Grönkål har ju varit på tapeten rätt länge nu, framförallt för sina fantastiska hälsofördelar. Och det är inte bara generella hälsofördelar som de gröna bladen för med sig, utan även fantastiska hudvårdande egenskaper.

 1. Detoxande – tack vare den höga mängden glukosinolater i grönkålen aktiveras utrensande enzymer i levern. Kroppens förmåga att rensa ut toxiner och slaggprodukter förbättras alltså och det syns även på huden som får en renare och klarare lyster.
 2. Antiinflammatorisk – grönkålen innehåller 45 olika flavonoider som bl.a. har en förmåga att dämpa inflammationer. Inflammationer i kroppen syns ofta på huden i form av acne, röd irriterade områden eller torra fläckar. Detta kan alltså grönkålen hjälpa till att råda bot på.
 3. Full av antioxidanter – antioxidanter är nog en av hudens bästa vänner. De bekämpar nämligen fria radikaler och oxidativ stress som får huden att åldras. Antioxidanterna stärker hudens motståndskraft och håller huden ung och spänstig längre.
 4. Källa till Omega 3 – i grönkål finns ämnet ALA som i kroppen omvandlas till Omega 3-fettsyror. Omega 3 bidrar till att stärka och göra huden smidigare och har även en kollagenstimulerande effekt.

gronkalssmoothie003-hudvardsbloggen

Ett enkelt och GOTT sätt att få i sig grönkål är att göra en grön smoothie. I den kan du också stoppa i andra superfrukter som boostar huden med vitaminer och antioxidanter.

Recept på grönkålssmoothie

 • Äpple
 • Fryst mango
 • Apelsin
 • Avokado
 • Fryst, hackad grönkål
 • Banan
 • Naturell yoghurt

Mixa och njut! Den här smoothien är fullproppad med nyttiga fettsyror och antioxidanter.

gronkalssmoothie001-hudvardsbloggen

Att ge huden näring inifrån är inget nytt för oss på Lindarome, utan en del av vårt koncept. För att ytterligare maximera näringsupptaget från vitaminbomber såsom den här grönkållssmoothien skulle jag rekommendera kosttillskottet Havsbris. Det innehåller nämligen den goda bakteriestammen Lynside® Pro GI+ med probiotisk effekt som balanserar tarmfloran och maximerar näringsupptaget, så att alla viktiga näringsämnen kan tas upp och transporteras vidare ut till hudcellerna.

 

Publicerad Lämna en kommentar

Skönhetstrender 2016

minerals-hudvardsbloggen

Mineraler de nya vitaminerna

Hälso- och skönhetssajten Well+Good har listat 16 wellnesstrender inför det kommande året. Till exempel spår de att vi kommer lägga alltmer fokus på mineraler. Speciellt magnesium, en mineral som styr hundratals av kemiska reaktioner i kroppen, reglerar blodtrycket och stimulerar immunförsvaret. Bland vitaminburkarna kommer vi alltså se mer och mer livsviktiga mineraler. Kanske på tiden då det sägs att hela 80% av oss lider brist på Magnesium.

drink-hudvardsbloggen

Drickbar hudvård

En annan trend som ligger mig varmt om hjärtat är att vi kommer se på hudvård som något man arbetar med även inifrån, genom hur vi lever och vad vi stoppar i oss. Extra trendigt blir det med smoothies och drycker med specifika egenskaper så som akneeliminerande, renande, anti-ageing osv. Huden är ju vårt största organ och påverkas, liksom kroppens övriga organ, av den näring vi får i oss (eller inte får i oss).

Publicerad Lämna en kommentar

Frukostboosta huden

frukostboost3-hudvardsbloggen

frukostboost2-hudvardsbloggen

Som ni redan vet är jag väldigt intresserad av hur man kan vårda sin hud från insidan, genom t.ex. livsstil och kost. I lördags kände jag för att unna mig en extra god och lyxig frukost för att maxa helgkänslan. Så jag gjorde iordning det här:

 • Hallonsmoothie toppad med färska hallon & blåbär
 • Citronvatten
 • Smörgåsar med kallrökt skinka och avokado
 • Kaffe med havregrädde

frukostboost1-hudvardsbloggen

Medan jag höll på att fixa där i köket så kom jag på att den här frukosten faktiskt innehåller massvis med bra och hudvårdande råvaror. Bären i smoothien är proppade med antioxidanter och vitaminer, naturens egen antiage. De håller huden ung och spänstig längre eftersom de skyddar cellerna mot oxidativ stress. Avokado innehåller massvis med nyttiga fetter, antioxdianter och vitaminer. Att regelbundet äta avokado kan ge dig ett friskare hår och en lenare hy. Personligen har jag blivit nästintill beroende av den här mumsiga frukten (grönsaken?) och den har blivit en standard på mina frukostmackor. Förutom kaffe (som i och för sig kanske inte är speciellt bra för huden då det är uttorkande) drack jag även citronvatten till frukosten, så fräscht och törstsläckande. Citronvatten är också ett utmärkt sätt att starta dagen med, det detoxar, renar och sköljer ut slaggprodukter.

Så, unna dig en god och näringsrik frukost lite då och då. Både kroppen, knoppen och huden kommer må så mycket bättre av det. Ett ypperligt sätt att öka sitt allmänna välmående på helt enkelt!