Publicerad Lämna en kommentar

Att investera i hudvård och nå framgång. Vår ultimata steg-för-steg guide!

Att hudvårdsindustrin är en enorm business är inte så konstigt. För visste du t.ex. att vår hud är en av de kraftfullaste kommunikationsmedlen vi har? Hur din hud mår (eller, ärligt talat, ser ut att må) kan antingen hjälpa eller stjälpa dig på alla plan i livet. Oavsett om vi vill det eller inte så sänder vi med vårt yttre hela tiden ut budskap till vår omgivning om vilka vi är, hur vi lever, hur friska och starka vi är och hur framgångsrika vi är. Även om det känns orättvist och ytligt att det yttre påverkar hur andra ser på oss och behandlar oss (och vice versa, dvs hur vi värderar andra) så är det ett faktum som är oundvikligt.

”Signalerna din hud sänder ut kan antingen hjälpa eller stjälpa dig på alla plan i livet.”

Istället för att bli frustrerad över detta, eller försöka att ändra på något som sitter så djupt rotat i oss människor, kan du istället välja att använda dig av den här vetskapen till din fördel, för att ta dig närmare dina drömmar och det liv du vill leva. För sanningen är den att vi människor omedvetet plockar upp små subtila signaler från de personer vi möter för att skapa oss en uppfattning om dem. Varför gör vi det? Jo, för att vi vill veta hur vi ska bemöta och värdera dem.

Vår hud kommunicerar – vare sig vi vill eller inte

Så vilka signaler sänder vår hud ut? En person som har en välmående hud med ett sunt glow, som ser fräsch och välvårdar ut ger oss signaler om att det här är en person som är frisk, framgångsrik och tar hand om sig själv. Den personen har både pengar, tid och självrespekt. Det gör att vi omedvetet bemöter eller tänker på den personen som någon som är på en hög nivå, som har ett högt värde. Oavsett om det gäller privata relationer eller jobbrelationer.

Om du uppmanas att tänka på 3 personer som du ser som riktigt framgångsrika, som lever ett drömliv av hög kvalitet. Som njuter av livet, tar sig framåt och når långt. Tänk på deras hy. Hur ser den ut? Vi vågar nästan lova att alla de här personerna har ett yttre som signalerar att de är välmående och sätter ett högt värde på sig själva, vilket i sin tur påverkar hur de behandlar sig själva och sitt liv och även hur andra ser på och behandlar dem.

Jennifer Aniston, Cindy Crawford och Meghan Markle. Tre stilikoner med en energi och ett yttre som många kopplar samman med framgång, hälsa, skönhet och självsäkerhet. Det yttre och de signaler vi sänder ut med kroppsspråk, kläder, hud och hår är väldigt kraftfull kommunikation eftersom den talar direkt och till vårt undermedvetna.

Nu kanske du undrar: men hur ska jag använda mig av den kunskapen? Och hur kan jag ta mig dit? Det första du behöver göra är att börja tänka på hudvård som ett riktigt effektivt verktyg för att nå längre i livet. Ett verktyg som du är värd att använda och investera i. Och med det menar vi att en av de viktigaste investeringarna du kan göra för dig själv är att investera i hudvård, och framförallt investera i att lära dig mer om vilken hudvård som är bäst för dig. Och vi är här för att hjälpa dig!

”En av de viktigaste investeringarna du kan göra för dig själv är att investera i hudvård”

Känns det ouppnåeligt, svårt eller kanske våldsamt dyrt? Vi som har lång erfarenhet av hudvårdsbranschen vet vilken djungel det kan vara och hur dyrt det kan bli om man inte vet vad som är värt att investera i och var man kan spara sina pengar. Så var lugn, vi är här för att hjälpa dig och guida dig så att du kan lära dig var du bäst investerar din tid och dina pengar. Med vår steg-för-steg guide kan du enkelt komma närmare de resultat du drömmer om, UTAN att behöva ruinera dig eller få allvarliga utmattningssyndrom.

Steg-för-steg, våra 3 bästa tips:


1. Ställ om ditt mindset – börja se huden för vad den faktiskt är!

Vår hud är vårt största organ, en del av vår kropp och vårt immunförsvar och precis som våra andra organ så påverkas huden av vår livsstil. Sömn, stress, kost och yttre stressorer som UV-strålning, föroreningar och hårt klimat är sådana faktorer som har stor inverkan på hur vår hud mår och ser ut.

När du börjar förstå kopplingen och kan se på din hud ur ett holistiskt perspektiv kan du också börja ta hand om din hud på ett mer hållbart och effektivt sätt. Här kan du hämta kunskap: Maria Ahlgrens bok ”Beauty Food: 85 recept för skönhet inifrån” handlar om kopplingen mellan vad vi stoppar i oss och hur vår hud mår och ser ut. Här får du både kunskap och en stor dos inspiration och vi rekommenderar varmt den här boken!

2. Skaffa dig en hudvårdsrutin – och håll fast vid den!

Det är vad vi gör varje dag som ger oss allra bäst resultat. Du behöver inte ha en koreansk 10- eller 15-stegsrutin. Du kan klara dig riktigt bra på ett fåtal produkter. Det viktigaste är att du HAR en rutin där du tar hand om din hud på morgonen och på kvällen och att du håller den till dig, VARJE dag. Ihärdigheten kommer att löna sig och om du tidigare slarvat med detta kommer du snart att se stor skillnad på din hy!

3. Lär dig vilka produkter du ska investera i

Experterna är eniga, den produkt som du ska lägga allra mest pengar på i din hudvårdsrutin är…SERUM! Eftersom serumet ska vara en koncentrerad och aktiv produkt med högt innehåll av effektiva ingredienser så är det otroligt viktigt att den här produkten faktiskt håller en bra nivå. Och de allra finaste och bästa ingredienserna är dyra, speciellt i de mängder som krävs för att ta fram ett riktigt bra serum. Därför ska du lägga så mycket din hudvårdsbudget tillåter på just serumet. Medan du kan gå på lägre prisnivåer på andra produkter så som rengöring och kräm.

En annan produktkategori som seglat upp på listan över hudvårdsprodukter du bör lägga mer pengar på är hudvårdande kosttillskott. Eftersom det här är en produkt vi stoppar i oss och som påverkar hela vår kropp är det extremt viktigt att den håller hög kvalitet och innehåller naturliga och gärna ekologiska näringsämnen. Huden är också det organ som allra sist tar upp den näring vi får i oss vilket innebär att de hudvårdande kosttillskotten måste innehålla ganska hög koncentration av vitaminer, mineraler och antioxidanter för att faktiskt kunna göra skillnad. Och det gör att priset på en sådan produkt blir högre.

Så för att sammanfatta det hela: Börja se holistiskt på din hud. Håll fast vid din rutin – varje dag! Investera mest i de produkter som gör störst skillnad.