Publicerad Lämna en kommentar

Beauty breakfast – smoothiebowl

Väck huden till liv med en smoothiebowl full av näring för morgontrötta hudceller! För visst är det så att starten på morgonen också påverkar känslan man bär med sig resten utav dagen. Genom att lägga lite extra vikt vid hur du tar hand om dig själv på morgonen så kan du faktiskt förbättra hela dagen. Och några punkter du kan fundera över är hur du tänker om dig själv, vad du stoppar i dig och hur du tar hand om din kropp.

En dag som börjar i harmoni och med kärleksfull self care kan också hjälpa dig att utstråla en lugnare och mer positiv energi. Och tack vare det kan du på så vis även attrahera positiv energi och harmoni resten utav dagen. För det finns ju ett uttryck som heter ”be the energy you want to attract” och visst stämmer det? Varje dag är du värd det allra bästa! Och att ge dig själv vacker, god och näringsrik frukost kan hjälpa dig att må bättre. Så att du lättare kan nå den där positiva känslan som du sen kan bära med dig resten av dagen.

väck huden till liv med en smoothiebowl

Väck huden till liv med en smoothiebowl – recept

Smoothie

 • 1 ekologisk banan
 • 1 dl frysta ekologiska bär (tex hallon & blåbär)
 • 3-4 färska jordgubbar om det är säsong, gärna ekologiska!
 • naturell ekologisk yoghurt
 • en nypa ekologiskt vaniljpulver

Topping

 • valfria eko frön, så som chiafrön eller i det här fallet linfrön (Omega3-rika!)
 • skivad ekologisk banan
 • färska jordgubbar, gärna eko

väck huden till liv med en smoothiebowl

För en ge din frukost en extra näringsboost kan du även ta 2st kapslar av det Omega 3-rika kosttillskottet Fjord. Det är nämligen framtaget för att mjukgöra och stärka upp huden inifrån. Många upplever faktiskt att yttorrheter blir bättre eller försvinner helt sedan de börjat med Fjord kosttillskott! För att få en ännu bättre effekt kan du också använda fuktserumet Fjord som en del av din hudvårdsrutin på morgonen.

väck huden till liv med en smoothiebowl

Så för att summera budskapet: ge dig själv en god, energirik start på dagen och väck huden till liv med en smoothiebowl. På så vis ger du dig själv förutsättningar till en dag i positiv energi vilket kommer att synas, både inifrån och ut. Med hjälp av kompletterande kosttillskott och serum kan du också knyta ihop rutinen och därmed ge din hud den näringsboost som den behöver.

Bilder: movenourishbelieve.com och Cecilia Thorsson

Publicerad Lämna en kommentar

Att investera i hudvård och nå framgång. Vår ultimata steg-för-steg guide!

Att hudvårdsindustrin är en enorm business är inte så konstigt. För visste du t.ex. att vår hud är en av de kraftfullaste kommunikationsmedlen vi har? Hur din hud mår (eller, ärligt talat, ser ut att må) kan antingen hjälpa eller stjälpa dig på alla plan i livet. Oavsett om vi vill det eller inte så sänder vi med vårt yttre hela tiden ut budskap till vår omgivning om vilka vi är, hur vi lever, hur friska och starka vi är och hur framgångsrika vi är. Även om det känns orättvist och ytligt att det yttre påverkar hur andra ser på oss och behandlar oss (och vice versa, dvs hur vi värderar andra) så är det ett faktum som är oundvikligt.

”Signalerna din hud sänder ut kan antingen hjälpa eller stjälpa dig på alla plan i livet.”

Istället för att bli frustrerad över detta, eller försöka att ändra på något som sitter så djupt rotat i oss människor, kan du istället välja att använda dig av den här vetskapen till din fördel, för att ta dig närmare dina drömmar och det liv du vill leva. För sanningen är den att vi människor omedvetet plockar upp små subtila signaler från de personer vi möter för att skapa oss en uppfattning om dem. Varför gör vi det? Jo, för att vi vill veta hur vi ska bemöta och värdera dem.

Vår hud kommunicerar – vare sig vi vill eller inte

Så vilka signaler sänder vår hud ut? En person som har en välmående hud med ett sunt glow, som ser fräsch och välvårdar ut ger oss signaler om att det här är en person som är frisk, framgångsrik och tar hand om sig själv. Den personen har både pengar, tid och självrespekt. Det gör att vi omedvetet bemöter eller tänker på den personen som någon som är på en hög nivå, som har ett högt värde. Oavsett om det gäller privata relationer eller jobbrelationer.

Om du uppmanas att tänka på 3 personer som du ser som riktigt framgångsrika, som lever ett drömliv av hög kvalitet. Som njuter av livet, tar sig framåt och når långt. Tänk på deras hy. Hur ser den ut? Vi vågar nästan lova att alla de här personerna har ett yttre som signalerar att de är välmående och sätter ett högt värde på sig själva, vilket i sin tur påverkar hur de behandlar sig själva och sitt liv och även hur andra ser på och behandlar dem.

Jennifer Aniston, Cindy Crawford och Meghan Markle. Tre stilikoner med en energi och ett yttre som många kopplar samman med framgång, hälsa, skönhet och självsäkerhet. Det yttre och de signaler vi sänder ut med kroppsspråk, kläder, hud och hår är väldigt kraftfull kommunikation eftersom den talar direkt och till vårt undermedvetna.

Nu kanske du undrar: men hur ska jag använda mig av den kunskapen? Och hur kan jag ta mig dit? Det första du behöver göra är att börja tänka på hudvård som ett riktigt effektivt verktyg för att nå längre i livet. Ett verktyg som du är värd att använda och investera i. Och med det menar vi att en av de viktigaste investeringarna du kan göra för dig själv är att investera i hudvård, och framförallt investera i att lära dig mer om vilken hudvård som är bäst för dig. Och vi är här för att hjälpa dig!

”En av de viktigaste investeringarna du kan göra för dig själv är att investera i hudvård”

Känns det ouppnåeligt, svårt eller kanske våldsamt dyrt? Vi som har lång erfarenhet av hudvårdsbranschen vet vilken djungel det kan vara och hur dyrt det kan bli om man inte vet vad som är värt att investera i och var man kan spara sina pengar. Så var lugn, vi är här för att hjälpa dig och guida dig så att du kan lära dig var du bäst investerar din tid och dina pengar. Med vår steg-för-steg guide kan du enkelt komma närmare de resultat du drömmer om, UTAN att behöva ruinera dig eller få allvarliga utmattningssyndrom.

Steg-för-steg, våra 3 bästa tips:


1. Ställ om ditt mindset – börja se huden för vad den faktiskt är!

Vår hud är vårt största organ, en del av vår kropp och vårt immunförsvar och precis som våra andra organ så påverkas huden av vår livsstil. Sömn, stress, kost och yttre stressorer som UV-strålning, föroreningar och hårt klimat är sådana faktorer som har stor inverkan på hur vår hud mår och ser ut.

När du börjar förstå kopplingen och kan se på din hud ur ett holistiskt perspektiv kan du också börja ta hand om din hud på ett mer hållbart och effektivt sätt. Här kan du hämta kunskap: Maria Ahlgrens bok ”Beauty Food: 85 recept för skönhet inifrån” handlar om kopplingen mellan vad vi stoppar i oss och hur vår hud mår och ser ut. Här får du både kunskap och en stor dos inspiration och vi rekommenderar varmt den här boken!

2. Skaffa dig en hudvårdsrutin – och håll fast vid den!

Det är vad vi gör varje dag som ger oss allra bäst resultat. Du behöver inte ha en koreansk 10- eller 15-stegsrutin. Du kan klara dig riktigt bra på ett fåtal produkter. Det viktigaste är att du HAR en rutin där du tar hand om din hud på morgonen och på kvällen och att du håller den till dig, VARJE dag. Ihärdigheten kommer att löna sig och om du tidigare slarvat med detta kommer du snart att se stor skillnad på din hy!

3. Lär dig vilka produkter du ska investera i

Experterna är eniga, den produkt som du ska lägga allra mest pengar på i din hudvårdsrutin är…SERUM! Eftersom serumet ska vara en koncentrerad och aktiv produkt med högt innehåll av effektiva ingredienser så är det otroligt viktigt att den här produkten faktiskt håller en bra nivå. Och de allra finaste och bästa ingredienserna är dyra, speciellt i de mängder som krävs för att ta fram ett riktigt bra serum. Därför ska du lägga så mycket din hudvårdsbudget tillåter på just serumet. Medan du kan gå på lägre prisnivåer på andra produkter så som rengöring och kräm.

En annan produktkategori som seglat upp på listan över hudvårdsprodukter du bör lägga mer pengar på är hudvårdande kosttillskott. Eftersom det här är en produkt vi stoppar i oss och som påverkar hela vår kropp är det extremt viktigt att den håller hög kvalitet och innehåller naturliga och gärna ekologiska näringsämnen. Huden är också det organ som allra sist tar upp den näring vi får i oss vilket innebär att de hudvårdande kosttillskotten måste innehålla ganska hög koncentration av vitaminer, mineraler och antioxidanter för att faktiskt kunna göra skillnad. Och det gör att priset på en sådan produkt blir högre.

Så för att sammanfatta det hela: Börja se holistiskt på din hud. Håll fast vid din rutin – varje dag! Investera mest i de produkter som gör störst skillnad.

Publicerad Lämna en kommentar

Därför är serumet den viktigaste produkten i din hudvårdsrutin

Är det någon produkt som man verkligen ska investera i så är det ett serum. Varför är just serumet så viktigt?

 • Högre koncentration av verksamma och aktiva ämnen.
 • Formulan är lättare och gjord för att tränga ner djupare i huden.
 • Medan en kräm verkar för att skydda huden på ytan så är serumet formulerat för att gå ner på djupet och faktiskt göra skillnad.
 • Om du vill uppnå märkbara resultat med din hudvårdsrutin så är det serumet du ska satsa lite extra på.

Såhär använder du serumet bäst

 1. Rengör huden noggrant – rengöring är A och O
 2. Klappa in eventuell toner eller essence i huden
 3. Massera in serumet i hela ansiktet och ner på halsen/dekolletaget, låt gärna huden vara lite fuktig av toner/essence när du smörjer in serumet, då har det lättare att tränga ner i huden.
 4. Var inte rädd för att jobba in serumet ordentligt med masserande rörelser – att stimulera huden förbättrar cirkulationen och ger dig ett naturligt glow
 5. Dag: avsluta med valfri kräm och solskyddsfaktor innan du lägger på eventuell make up.
 6. Natt: avsluta med en nattkräm eller en härlig nattmask

Hur är Lindaromes serum?

Lindaromes serum är alla tillverkade i Sverige, med höga krav på innehållet och dess funktion. Vi väljer aktiva, naturliga ämnen som är skonsamma men som även har en studerad effekt på huden. Formulan är till stor del självkonserverande. De konserverande ingredienserna är naturliga och har samtidigt en vårdande effekt på huden, läs mer om vår filosfi kring konservering här.

Vad är ett hybridserum?

Konsistensen på våra serum påminner om så kallade hybridserum, det vill säga något mitt emellan serum och fuktkräm. Alla serum har en aktiv, ekologisk olivbas som gör serumen till riktiga fuktbomber. I basen finns bl.a. en hög koncentration av squalane som hjälper till att binda fukt på djupet i huden samt underlätta för upptagningen av andra aktiva ämnen. Många upplever att deras hud blir tillräckligt insmord och återfuktad enbart med våra serum, men det går självklart bra att följa upp med en dag- eller nattkräm om man behöver. Speciellt under det kalla och torra vinterhalvåret. Gryning, Skymning och Mist finns nu i webshoppen, inom kort kommer tre produktserier till.

Publicerad Lämna en kommentar

Gurkmeja – mot akne, pormaskar och ojämn hudton

Hudvård är ju så mycket mer än bara krämer, peeling och rätt behandlingar från utsidan. Vad vi stoppar i oss och hur vi lever våra liv påverkar huden långt mer än allt man tillför utifrån. Under hashtaggen #hudvårdinifrån finns en mängd tips på allt man kan boosta sin hy med i kost- eller livsstilsväg. Kika gärna in eller bidra med ett eget tips under hashtaggen.

GURKMEJA

Gurkmeja är kanske inte en krydda man kopplar till hudvård, men faktum är att gurkmeja länge har använts för att behandla hudvårdsproblem som akne, pormaskar och oren hy. Kryddan har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, det sägs till och med att den kan hjälpa till att förebygga allvarliga sjukdomar som cancer.

När jag kom över det här fantastiska receptet blev jag så glad, jag hade hört talas om guldmjölk eller gyllene mjölk förut men inte riktigt vetat vad det var. Den här varma drycken kickstartar ditt immunförsvar, boostar din hy och hjälper dig också att sova bättre. Perfekt att dricka innan läggdags med andra ord!

Gurkmeja1-hudvardsbloggen
Bild och recept från http://nutritionstripped.com/turmeric-milk/

Guldmjölk – en varm mjölkdryck med gurkmeja

INGREDIENSER
 • 2,5 dl mandelmjölk, havremjölk eller valfri mjölkdryck som du tycker om
 • 1 msk honung
 • 1 msk kokosolja
 • 1 tsk malen grukmeja
 • 1 kanelstång eller 1 tsk mald kanel
 • en nypa svartpeppar och lite riven, färsk ingefära
INSTRUKTIONER
 1. Häll alla ingredienser i en kastrull och värm upp tills drycken börjar sjuda, viska under tiden för att röra ihop och undvika att det bränns vid. Sänk värmen och låt drycken stå och småputtra i 20-30 minuter.
 2. Sila av ifall du har stora bitar av kanel, ingefära eller pepparkorn com du vill bli av med. Häll sedan över i en stor kopp.
 3. Ringla honung eller pudra lite kanel över drycken och avnjut den varm!
Publicerad Lämna en kommentar

DIY: Body scrub med färsk mynta

Här kommer världens enklaste recept på, kanske, världens bästa body scrub. Om du inte redan har ingredienserna hemma hittar du dem i närmsta mataffär.

Body scrub med färsk mynta

 • 1,5 dl ekologiskt strösocker
 • ca 3 msk ekologisk olivolja
 • 1/2 dl hackad, färsk mynta

Såhär gör du: Rör ihop ingredienserna, massera in på kroppen i duschen och skölj av. Njut av den mjukaste, lenaste huden någonsin! Det här är en perfekt body scrub under sommaren då myntan och har en svalkande och lugnande effekt på t.ex. solbränd hud. Ett extra plus är också den friska och fräscha doften.