Publicerad Lämna en kommentar

Torr och fnasig hy på vintern? Här är våra bästa tips för hudvård under vinterhalvåret

Många av oss upplever att vi måste uppdatera vår hudvårdsrutin under vinterhalvåret, och det är inte så konstigt. När vi gå ut och in växlar vi mellan kall utomhusluft och varm och torr inomhusluft. Det hårdare klimatet påfrestar också genom exempelvis snö, regn och kall blåst. Ofta får man problem med extra torr hy som stramar och det är svårt att mätta huden med fukt. Här kommer några av våra bästa tips för den vintertorra huden:

 • Fukt i flera lager, morgon och kväll. Nu behöver huden extra mycket fukt! Använd produkter som verkligen återfuktar huden på djupet men som också hjälper huden att binda och bibehålla fukt. T.ex. vårt aktiva fuktserum Fjord som passar perfekt året om för den med torr hy eller för den som behöver lite extra skydd och återfuktning under vintern. Applicera gärna serumet i 2 omgångar för att verkligen mätta huden med fukt innan du fortsätter med dag- eller nattkräm.
 • Några extra ansiktsmasker. Eftersom det är en period med hårdare klimat behöver huden lite extra omsorg för att behålla spänstighet och glow. Vi gillar att lägga vårdande och mjukgörande nattmasker några gånger per vecka, eller satsa på återfuktande sheetmasks.
 • Stärk upp huden inifrån. Precis som kroppens övriga organ så tar även huden upp näringsämnen från vår kost och här finns det möjlighet att ge huden lite extra av just de ämnena som verkar skyddande och smörjande. Ett exempel är Krillolja som är rik på både Omega 3 och superantioxidanten Astaxanthin, 1 kapsel om dagen av vårt kosttillskott Fjord kan hjälpa till att balansera hudcellernas normala näringsupptag och detoxprocess samt smörja huden inifrån.

En hudvårdsingrediens som är intressant, speciellt under vinterhalvåret, är Antarktiska glykoproteiner som i kliniska tester visat sig kunna:

 • öka fuktnivån i huden
 • stimulera både kollagen- och elastinproduktionen
 • förbättra hudens självläkande förmåga
 • skydda mot köldrelaterade skador så som röd, fnasig och irriterad hy

Vi har valt att använda antarktiska glykoproteiner i vårt fuktserum Fjord, vilket gör serumet till en fantastisk produkt under vinterhalvåret när klimatet är lite hårdare. Läs mer om Fjord här.

Publicerad Lämna en kommentar

Mist – Skydda huden från bildskärmar

Har din hud också fått en chock av att vara tillbaka i stan och framför datorskärmen igen? För hy i stadsmiljö har vi tagit fram ett aktivt serum i kombination med ett hudvårdande kosttillskott som hjälper till att skydda din hud från avgaser, föroreningar och även det blåa ljuset från skärmar (blue light radiation). Anti-inflammatoriska näringsämnen bidrar till att stimulera immunförsvar och detoxprocesser inifrån.

Prova vår hudvårdsduo Mist Produkterna är veganska, baserade på naturliga ingredienser och tillverkade i Sverige.

Publicerad Lämna en kommentar

Sommarfavoriterna som motverkar UV-skador, pigmentfläckar och torr hy

Får du lätt problem med ojämn pigmentering och torr hy under sommaren? UV-strålning, bad och borttappade hudvårdsrutiner kan lätt få huden i obalans. I vårt sortiment finns två hudvårdsduos (serum + kosttillskott) som passar extra bra under sommaren och hjälper till att råda bot på UV-skador, pigmentfläckar och torr hy i obalans.

Hudvårdsduon Havsbris passar dig som lätt får ojämn hudton och kanske har problem med pigmentfläckar som dyker upp när du vistas i solen. Serumet och kosttillskottet är framtagna för att återfukta på djupet, balansera melaninproduktionen och lugna hud som lätt blir röd eller irriterad. I kosttillskottet finns även renande alger och en probiotisk jäststam som hjälper till att förbättra näringsupptaget och balansera tarmfloran vilket är viktigare än man tror för huden. Inre obalanser ger sig ofta till känna på just huden i form av exempelvis akne, glåmig hudton, torra fläckar eller liknande. Läs mer om vår Havsbrisduo här!

En annan favorit under sommarhalvåret är vår duo Arkipelag. Den innehåller Astaxanthin, en riktig superantioxidant som härstammar från mikroalger. Antioxidanten är upp till 6000 ggr starkare än C-vitamin när det kommer till att bekämpa fria radikaler och den finns i både serumet och kosttillskottet. Arkipelag-duon passar alla hudtyper som vill ha ökad glow, spänst och fukt. Produkterna är framtagna för att stärka hudens fuktbindande förmåga, minimera fina linjer, bidra med en jämnare hudton och stärka hudens elasticitet. Astaxanthin är en karotenoid och kan, precis som betakaroten, bidra till en jämnare och mer gyllene hudton. Läs mer om vår Arkipelagduo här!

Under hela juli månad (1/7 – 31/7) får du 15% rabatt på alla Havsbris- och Arkipelagprodukter om du uppger rabattkoden SOMMAR18 i kassan.

Publicerad 2 kommentarer

Havsalger i hudvård

HAVSALGER

En väldigt populär ingrediens i både hudvårdsprodukter, behandlingar och kosttillskott är alger i olika former. I det här blogginlägget tar vi reda på varför havsalger är så bra för huden, både från insidan och från utsidan.

bruna havsalger lindarome

Yttre effekter av havsalger

Alger är framförallt kända för sin höga mineralhalt och fuktbindande egenskaper, något som är mycket eftertraktat i hudvårdsprodukter. Fukt som transporteras ner i huden och även stannar kvar där ger huden ett fylligare och slätare utseende och en naturlig lyster. Algerna har en unik förmåga att binda fukt i huden, men verkar också renande och skyddande. I hudvårdsprodukter som serum, krämer och masker hjälper de till att rena och skydda huden från exempelvis föroreningar. Effekten blir en mer återfuktad hud samt en ren och klar lyster och hudton.

Det som växer i havet är också biokompatibelt med vår hud tack vare salthalten som är väldigt lik den i vår egen kroppsvätska. Därför har huden också lättare att ta upp näring från havsalger genom yttre hudvårdsprodukter.

Methylsilanol Mannuronate är ett organiskt derivat från bruna havsalger och ingår bl.a. som aktiv ingrediens i vårt klargörande serum Havsbris. Ingrediensen binder fukt i epidermis, bibehåller hudens spänst och är långvarigt fuktgivande. Den höga mineralhalten bidrar till att balansera och rena hudcellerna så att huden får en jämnare och renare ton. Methylsilanol Mannuronate fungerar också som en stark antioxidant vilket innebär att den skyddar hudcellerna från oxidativ stress, något som bryter ner och åldrar huden i förtid.


Inre effekter av havsalger

Att äta alger genom kost/dryck eller genom kosttillskott har på senare tid blivit allt vanligare tack vare de goda egenskaperna algerna för med sig. Alger har en unik förmåga att absorbera mineraler, viataminer och spårämnen i havet vilket också gör att vi kan få i oss dessa essentiella näringsämnena genom algerna. Idag hämtas de flesta algerna som används till kosttillskott från havet utanför Island och Grönland för att det är vårt allra renaste hav.

Alger har mycket god effekt på immunförsvaret. Bland de mest kraftfulla algerna finns spirulina, en mikroalg som går under smeknamnet ”den gröna mirakelalgen”. Spirulina är en blågrön alg som tillhör cyanobakterier, den har en otrolig förmåga att klara sig i miljöer som till och med är för tuffa för vanliga alger. Vetenskapliga studier visar på att intag av algen kan ge en stark aktivering av kroppens immunförsvar genom att stimulera immuncellerna i tarmväggarna, ungefär på samma sätt som probiotika. Många hudterapeuter kan nog skriva under på att en stor del av de hudproblem vi lider av hänger ihop med tarmfloran, balansen i tarmarna och det generella immunförsvarstillståndet. Att äta kosttillskott med spirulina eller blanda det gröna pulvret i smoothies kan alltså vara en mycket god investering både för din hälsa och din hud!

havsbris-miljo

Som jag var inne på tidigare så innehåller alger höga halter av mineraler, vitaminer, fettsyror, aminosyror och spårämnen från havet. De höga nivåerna av mineraler verkar balanserande och lugnande, de ökar vår stresstålighet och har även god effekt på hår, hud och naglar. Många av oss har ett alltför surt pH-värde i kroppen vilket mineralrika, något basiska, alger kan balansera ut. I hudvårdsduon Skymning finns ett kosttillskott baserat på en rödalg på från Island. Kombinationen av mineralerna i den algen sägs, utöver sina balanserande & lugnande effekter på huden, även bidra till en förbättrad sömnkvalitet.

Men det är inte nog här! Algerna är inte bara immunförsvarsstärkande, balanserande och hudvårdande utan de är också renande. Algkolloider i algernas cellväggar hjälper till att rena och detoxa, de drar tungmetaller ur våra celler och renar kroppen från toxiner. Slaggprodukter och orenheter är något som ofta ger sig till känna i huden genom exempelvis finnar, obalanserad talgproduktion eller grå och glåmig hudton. Här kan alger bidra till en klarare och jämnare hudton med naturlig lyster genom att rena och detoxa inifrån.

 

lindarome-havsbris-kosttillskott copy

För att stärka upp det klargörande serumet i Havsbrisduon har vi på Lindarome tagit fram ett kosttillskott baserat på ishavsalger, sprulina och en god bakteriestam som bidrar till en balanserad tarmflora och bättre näringsupptag – så att närinsgämnen kan ta sig ända ut till hudcellerna. Havsbristillskottet har också en renande och immunförsvarsstärkande effekt som ger huden mycket bättre förutsättningar till en jämnare och renare ton.

 

Publicerad Lämna en kommentar

Därför är serumet den viktigaste produkten i din hudvårdsrutin

Är det någon produkt som man verkligen ska investera i så är det ett serum. Varför är just serumet så viktigt?

 • Högre koncentration av verksamma och aktiva ämnen.
 • Formulan är lättare och gjord för att tränga ner djupare i huden.
 • Medan en kräm verkar för att skydda huden på ytan så är serumet formulerat för att gå ner på djupet och faktiskt göra skillnad.
 • Om du vill uppnå märkbara resultat med din hudvårdsrutin så är det serumet du ska satsa lite extra på.

Såhär använder du serumet bäst

 1. Rengör huden noggrant – rengöring är A och O
 2. Klappa in eventuell toner eller essence i huden
 3. Massera in serumet i hela ansiktet och ner på halsen/dekolletaget, låt gärna huden vara lite fuktig av toner/essence när du smörjer in serumet, då har det lättare att tränga ner i huden.
 4. Var inte rädd för att jobba in serumet ordentligt med masserande rörelser – att stimulera huden förbättrar cirkulationen och ger dig ett naturligt glow
 5. Dag: avsluta med valfri kräm och solskyddsfaktor innan du lägger på eventuell make up.
 6. Natt: avsluta med en nattkräm eller en härlig nattmask

Hur är Lindaromes serum?

Lindaromes serum är alla tillverkade i Sverige, med höga krav på innehållet och dess funktion. Vi väljer aktiva, naturliga ämnen som är skonsamma men som även har en studerad effekt på huden. Formulan är till stor del självkonserverande. De konserverande ingredienserna är naturliga och har samtidigt en vårdande effekt på huden, läs mer om vår filosfi kring konservering här.

Vad är ett hybridserum?

Konsistensen på våra serum påminner om så kallade hybridserum, det vill säga något mitt emellan serum och fuktkräm. Alla serum har en aktiv, ekologisk olivbas som gör serumen till riktiga fuktbomber. I basen finns bl.a. en hög koncentration av squalane som hjälper till att binda fukt på djupet i huden samt underlätta för upptagningen av andra aktiva ämnen. Många upplever att deras hud blir tillräckligt insmord och återfuktad enbart med våra serum, men det går självklart bra att följa upp med en dag- eller nattkräm om man behöver. Speciellt under det kalla och torra vinterhalvåret. Gryning, Skymning och Mist finns nu i webshoppen, inom kort kommer tre produktserier till.