Hudvårdande kosttillskott ger effekt redan vid cellförnyelsen

Nu är det dags att ta din hudvårdsrutin ett steg längre!

Genom att förse huden med speciellt framtagen näring inifrån kan du också påverka cellförnyelsen och de hudceller som kommer upp till ytan om några veckor. Vanliga hudvårdsprodukter som t.ex. krämer kan bara påverka och behandla det yttre hudlagret, det vill säga hudceller som redan är 3-4 veckor gamla.

När du kompletterar din hudvårdsrutin med kosttillskott har du större chans att uppnå de resultaten du vill åt, eftersom du behandlar hudcellerna redan från det att de bildas. Hudceller som har fått rätt balans av näringsämnen får ett naturligt starkare skydd mot t.ex. föroreningar, inflammationer och skadlig UV-strålning. Det är stressorer som dessa som får vår hud att åldras i förtid genom att skada eller bryta ned hudcellerna. Att hålla sina hudceller friska och välmående är A och O för att också hålla huden ung och spänstig.

När du förser huden med näring inifrån tar det ca 3-4 veckor innan du kan märka skillnad. Det är ungefär den tid det tar för huden att förnya sig genom cellförnyelseprocessen. De nya hudcellerna som kommer upp är friskare, mer balanserade och har ett naturligt starkare skydd när de når hudytan. Du kan märka skillnad på förbättrad elasticitet, klarare & renare ton och att din hud får tillbaka sin ungdomliga lyster.

 


Arkipelag kosttillskott för huden, 30 kapslar 

Prova vårt nya hudvårdande kosttillskott Arkipelag som är baserat på Astaxanthin, en kraftfull antioxidant som vi hämtar från svenska skärgårdsalger. Tack vare Astaxanthinets unika förmåga att stimulera både den yttre och den inre cellstrukturen har det här näringsämnet en djupgående och hållbar effekt på hudcellerna.

– Dämpar inflammationer

– Förbättrar hudens elasticitet

– Reparerar och förebygger UV-skador

– Passar alla hudtyper

Den naturliga antioxidanten skyddar hudcellerna från oxidativ stress som får vår hud att åldras i förtid.
Läs mer på produktsidan här.

lägg i varukorgKÖP NU – 295 SEK

Astaxanthin från Svenska skärgårdsalger

Det aktiva ämnet i kosttillskottet Arkipelag är Astaxanthin som vi hämtar från Svenska skärgårdsalger, närmare bestämt från en mikroalg vid namn Haematococcus Pluvialis, även kallad Blodregnsalg. Den klarar extrema klimat och har anpassat sig för att överleva i både näringsbrist och stark exponering av solljus. Algen, som från början är grön, växlar färg till kopparrött när den utsätts för stark UV-strålning. I den här processen bildas Astaxanthinet som skyddar cellen från att brytas ned av fria syreradikaler.

Astaxanthinet som är en naturlig antioxidant är välkänd för sin reparativa effekt på UV-skador vilket gör den till ett extra bra näringsämne för huden under sommarhalvåret när solen är som starkast. Studier visar att den är upp till 6000 ggr starkare än C-vitamin när det gäller att bekämpa fria radikaler. Läs mer om Astaxanthin och våra Arkipelag-produkter här.