Inlägget gjort

Norskt laxromsenzym läker, återfuktar och exfolierar

laxrom3- hudvardsbloggen

Det var faktiskt av en ren slump som man upptäckte vilka enastående egenskaper laxromsenzym har i hudvårdande syfte. Forskningen vid universitetet i Bergen handlade från början om kläckningsprocesser hos fiskyngel.

Men när personalen, som hade händerna i det kalla vattnet dagarna i ända, upptäckte att deras händer blivit både släta och lena förstod man att det måste finnas något i laxrommen som skyddar och vårdar huden. Forskarna upptäckte att det fanns ett enzym i rommen, kraftfullt nog att lösa upp äggskalen men så pass skonsamt att de små och sköra fiskynglen inte tog skada.

laxrom2-hudvardsbloggen

Äggskalsprotein från lax har vissa kemiska likheter med mänskligt hudprotein, vilket gör enzymet kompatibelt och verksamt även hos oss människor. I kontakt med mänsklig hud har enzymet en förmåga att lösa upp och avlägsna döda hudceller, alltså milt exfoliera, utan att påverka eller förstöra den levande huden. Enzymet är så pass skonsamt att det inte stör den naturliga balansen i huden och kan ha mycket god effekt för personer med känslig och torr problemhy, solskadad hy, eksem eller psoriasis.

Utöver den exfolierande effekten har enzymet också en förmåga att tränga igenom det yttre lagret av huden och på så vis transportera fukt djupare ner i hudens undre lager. Den djupa återfuktningen hjälper till att ”fylla ut” eventuella linjer och rynkor och kan ge huden ett slätare utseende. Laxromsenzymet stimulerar även hudens cellförnyelseprocess. Hudvårdsprodukter som innehåller enzymet bidrar alltså till en reparerad och på djupet återfuktad hy, fri från döda och torra hudceller.

Den effektiva ingrediensen finns i Lindarome’s serum Fjord. Ett serum med reparerande och exfolierande egenskaper. Tillsammans med ett Omega 3-baserat kosttillskott utgör de hudvårdsduon Fjord som är framtagen för torr och känslig hy.

fjord-shoppa-nu

En reaktion på ”Norskt laxromsenzym läker, återfuktar och exfolierar

  1. […] ner på djupet i huden samtidigt som hudens naturliga skyddsbarriär stärks. Du kan läsa mer om den spännande ingrediensen här! Serumet innehåller även peptider från antarktisk lera med samma återfuktande och […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *