Inlägget gjort

Recept: grön smoothie toppad med hudvårdande kosttillskottet Havsbris

 

Att huden mår gott av näring inifrån är inget nytt. Ett väldigt enkelt och gott sätt att ge huden näring och antioxidanter från insidan är genom en smoothie, gärna en grön sådan. För att boosta smoothien med ännu mer hudvårdande näringsämnen kan man toppa den med vårt balanserande kosttillskott Havsbris.

RECEPT PÅ GRÖN SMOOTHIE – Balanserar & stärker huden inifrån

Till ett glas grön smoothie behöver du dessa ingredienser som du mixar ihop:

  • 1 banan
  • 1 dl naturell yoghurt alt. växtbaserat yoghurtalternativ
  • 1/2 dl fryst, hackad grönkål
  • 2-3 små buketter fryst broccoli
  • 1/2 dl hackad mango
  • 1/2 avokado
  • valfritt: 1/2 apelsin om man vill ha lite fruktigare smak

Toppa sedan smoothien med 2 st tabletter av vårt balanserande kosttillskott Havsbris som du krossar och mortlar till en fint pulver. Det går också bra att tillsätta pulvret direkt i smoothien och mixa ihop med övriga ingredienser.

De gröna tabletterna innehåller spirulina, en probiotisk bakterikultur och tre sorters olika havsalger. Näringsämnena i Havsbris har en renande, balanserande och stärkande effekt på huden. Med regelbunden användning upplever många att deras hy känns renare, problem med akne har blivit bättre och huden har fått en fräsch lyster och glow. En lugnare och mer harmonisk mage är också en uppskattad ”bieffekt”.

 

Inlägget gjort

Detoxa huden med krassegroddar

krasse3-hudvardsbloggen

Hörrni, nytt år! Tänk att 2017 redan är här. Och visst är det härligt att starta på nytt, att se det nya året som ett år fullt av möjligheter. Efter all julmat känner man också en viss längtan efter pyssla om sig själv och helt enkelt både äta fräschare och må bättre. Även hyn kan behöva en detox och en liten boost i rätt riktning efter julledigheten. Då har jag ett tips på en hudvårdsingrediens att hålla lite extra koll på, nämligen krassegroddar! Eller snarare sulforafan, en antioxidant som extraheras från groddarna.

krasse2-hudvardsbloggen    krasse4-hudvardsbloggen

Sulforafanet ökar hudcellernas motståndskraft mot såväl miljögifter som skadliga effekter av solen. Antioxidanten har också visat sig kunna rena och detoxa hudceller. Alltså blir huden renad från gifter som den tidigare utsatts för, samtidigt som den får ett effektivt skydd mot framtida toxiner och påfrestningar.

krasse-hudvardsbloggen

Spontant känner jag att sulforafan, antioxidanten från krassegroddar, är något för oss som bor eller arbetar i stadsmiljö där hyn dagligen blir utsatt för miljögifter, utsläpp och avgaser. Lindarome’s detoxande serum Mist är bl.a. baserat på krassegroddar som ger huden ett bra och naturligt skydd mot föroreningar och andra yttre stressorer. Tillsammans med kosttillskottet i samma serie boostar du även hudens immunförsvar och detoxprocess från insidan vilket gör att du kan uppnå ett helt annat resultat. Mist-duon hittar du här!

mist-duo-tabletter-800

Inlägget gjort

Jul-kit med gråa bomullsband och juletikett

Hörrni, vi har roliga nyheter att dela med oss av! Från och med imorgon, måndagen den 21 nov, till och med fredagen den 16 dec, får alla som beställer Lindarome-produkter* ett jul-kit på köpet. Du behöver alltså inte bekymra dig över paketinslagningen utan kan njuta av att få ge bort en lyxig påse i fin kvalitet (med ett riktigt härligt innehåll).

jul-kit-popup

I jul-kittet ingår alltså: en Lindarome-påse, grått bomullsband och en juletikett som vi tagit fram just för detta ändamål. På baksidan finns plats för att skriva en liten hälsning till mottagaren.

lindarome-jul-4788

Juletiketten kan du såklart fästa vid ett vanligt paket om du hellre vill det. Ett tips för att ta julklappsinslagningen ett steg längre är att fästa en grön kvist (vi har använt eucalyptus) eller en kanelstång vid banden runt paketet. Bomullsband eller tunna juteband är våra favoriter!

In och shoppa nu så ni får hem det här fina jul-kittet!

*Gäller ej presentkort

Alla fina bilder är tagna av emmaeriksson.com 

Inlägget gjort

Acne eller känslig hy? Då kan extrakt från norsk gran hjälpa

Norsk gran är en ingrediens som hudexperter har fått upp ögonen för under den senaste tiden. I hudvårdsprodukter verkar ingrediensen bland annat återuppbyggande då den stimulerar hudcellerna och kollagenproduktionen. INCI-namnet du ska leta efter är Picea Abies Extract.

ska%cc%88rmavbild-2016-08-04-kl-16-48-46

Extrakt från granskotten har även en lugnande och antiinflammatorisk verkan, så om du har känslig hy kan produkter som innehåller denna ingrediens lindra och dämpa problemen.  Även blodcirkulationen stimuleras och förbättras vilket motverkar glåmig hudton och ger huden mer naturlig lyster och ett fräscht, hälsosamt glow.

Granskottsextrakt har också visat sig ha en bakteriehämmande effekt. Vilket i kombination med den antiinflammatoriska effekten verkar mycket bra mot acnebenägen och/eller oren hy. 

Skymning Hudvårdsduo

I Lindarome’s nattserum Skymning är extrakt från norsk gran en av huvudingredienserna. Serumet är speciellt framtaget för att verka under natten när cellförnyelsen är som högst. De aktiva ingredienserna stimulerar cellförnyelsen och återuppbygger huden så att du kan vakna med en fräsch, återfuktad och utvilad hy. Serumet passar alla hudtyper och jag har själv märkt skillnad på min hy sedan jag börjat använda det. De där små plitorna/kvisslorna som brukar poppa upp då och då har faktiskt hållit sig borta. Ett tips är att smörja in huden med lite rikligare mängd än vanligt så att serumet kan sjunka in gradvis under natten.

Inlägget gjort

Peptider från Antarktisk lera

Vad är peptider?

Peptider är delar av protein, alltså långa eller korta kedjor av aminosyror. Gränsen mellan peptid och protein brukar dras vid 50 aminosyror så peptiderna är mindre än protein. Alla peptider fungerar som budbärare på olika sätt och kommunicerar med cellerna i kroppen.

I hudvård är det främst i anti-age produkter som peptider används eftersom de har en förmåga att hjälpa huden att producera och återbilda kollagen, ett ämne som håller huden elastisk och fyllig.

Förutom att öka hudens elasticitet och reducera fina linjer och rynkor så hjälper peptider även huden att reparera sig själv och reparera uv-skador. För att uppnå maximal effekten  bör man tillföra huden peptider i kombination med antioxidanter och vitaminer, då dessa samverkar väldigt bra med peptider.

Peptider002-hudvardsbloggen

 

Vilka peptider används i Lindarome’s produkter?

När vi tog fram våra serum ville vi att de skulle jobba väldigt fuktbindande, samtidigt som vi så långt det går vill använda naturliga näringsämnen framför kemiskt framställda. Därför har vi valt att använda oss av en ingrediens med många fina egenskaper, nämligen Pseudoalteromonas Ferment Extract eller lättare beskrivet Peptider från Antartisk lera.

Peptider001-hudvardsbloggen
King George Island med sitt klara och friska vatten.

Pseudoalteromonas Ferment Extract är egentligen en bakteriestam som isolerats från lera på King George Island i Antarktis. Ingrediensen klassificeras som en peptid och används vanligtvis i anti aging-produkter tack vare sin förmåga att binda fukt, reparera och skydda huden samtidigt som den stimulerar kollagen- och elastinproduktionen. Ni förstår att vi gärna ville ha med just denna ingrediens i våra serum?

Peptiderna från den Antarkiska leran anses av Cosmetics Database vara en 100% säker ingrediens som är icke-irriterande och inte har några negativa biverkningar. Ingrediensen finns i högst koncentration i våra serum Havsbris och Fjord.

Inlägget gjort

Klargörande hudvård som balanserar melaninproduktionen – HAVSBRIS

Havsbris Hudvårdsduo

Lindaromes nya sortiment består av fyra hudvårdsduos där vi kombinerat ett serum med ett kosttillskott. Varje duo är anpassad för en viss hudtyp och har sina unika egenskaper. Jag tänkte att jag skulle ägna varje hudvårdsduo ett eget blogginlägg.

Havsbris Hudvårdsduo

HAVSBRIS

Lindarome’s hudvårdsduo Havsbris är vår klargörande och balanserande duo som förebygger pigmentförändringar och verkar utjämnande på hudtonen. Den passar dig med ojämn hudton eller om du t.ex. har tendens till att få pigmentfläckar när du vistas i solen. Perfekt att använda under sommarhalvåret som ett förebyggande och utjämnande komplement till din hudvårdsrutin.

Det mineralrika serumet med havsalger och peptider från Antartisk lera klargör, jämnar ut hudtonen och binder fukt på djupet. Ger huden en renare lyster och en klarare ton. Melaninproduktionen balanseras och hämmar överskottsproduktion av melanin till följ av exemeplvis UV-strålning.

lindarome-havsbris-kosttillskott copy

Det hudvårdande kosttillskottet med antioxidantrika, renande ishavsalger ger näring och klargör huden inifrån. Den goda bakteriestammen Lynside® Pro GI+ balanserar och underlättar upptagningen av essentiella näringsämnen.

Inlägget gjort

Trisiaa testar detoxande hudvårdsduon Mist

Våra produkter börjar hitta ut till hudvårdsintresserade runt om i Sverige, det är så roligt att se! En av de som börjat med en Lindarome-duo är bloggaren Trisiaa.

MIST-Trisiaa001-18juni2016Bild: Trisiaa

Hon har valt Mist som är vår detoxande och renande hudvårdsduo för extra utsatt hy i stadsmiljö. Det ska bli superkul att höra vad hon tycker när hon provat den ett tag. Vi brukar rekommendera att man ger produkterna 3-4 veckor för att känna skillnad i huden. Det är helt enkelt för att det tar ungefär 3-4 veckor för huden att producera nya, friskare, hudceller och det är först då man brukar känna som mest skillnad i huden.

Inlägget gjort

Kosttillskott & serum för torr hy – FJORD

Fjord Hudvårdsduo

Lindaromes nya sortiment består av fyra hudvårdsduos där vi kombinerat ett serum med ett kosttillskott. Varje duo är anpassad för en viss hudtyp och har sina unika egenskaper. Jag tänkte att jag skulle ägna varje hudvårdsduo ett eget blogginlägg.

Fjord Hudvårdsduo

FJORD

Fjord är en reparerande och utjämnande hudvårdsduo speciellt framtagen för dig med torr hy. Serumet innehåller bland annat biomarina enzymer från norsk laxrom. Enzymerna, som upptäckes av en ren slump, har en fömåga att exfoliera döda hudceller utan att påverka eller skada den levande huden. De transporterar också fukt ner på djupet i huden samtidigt som hudens naturliga skyddsbarriär stärks. Du kan läsa mer om den spännande ingrediensen här! Serumet innehåller även peptider från antarktisk lera med samma återfuktande och kollagenstimulerande effekt som hyaluronsyra.

fjord-serum-lindarome

För att ge huden en chans att läka inifrån har vi också tagit fram ett mjukgörande och stärkande kosttillskott med Omega 3 från ren krillolja. Just krillolja anses vara mer lättupptaglig av kroppen då den är vattenbaserad, jämfört med vanlig konventionell Omega 3.

Lindarome | Fjord Kosttillskott

Serumet och kosttillskottet boostar varandra och ger din hud kraftfull näring från både insidan och utsidan. Du kan köpa hudvårdsduon här.

Inlägget gjort

Havsalger i hudvård

HAVSALGER

En väldigt populär ingrediens i både hudvårdsprodukter, behandlingar och kosttillskott är alger i olika former. Nu tänkte jag gå på djupet i ämnet och ta reda på varför havsalger är så bra för huden, både från insidan och från utsidan.

bruna havsalger lindarome

Yttre effekter av havsalger

Alger är framförallt kända för sin höga mineralhalt och fuktbindande egenskaper, något som är mycket eftertraktat i hudvårdsprodukter. Fukt som transporteras ner i huden och även stannar kvar där ger huden ett fylligare och slätare utseende och en naturlig lyster. Algerna har en unik förmåga att binda fukt i huden, men verkar också renande och skyddande. I hudvårdsprodukter som serum, krämer och masker hjälper de till att rena och skydda huden från exempelvis föroreningar. Effekten blir en mer återfuktad hud samt en ren och klar lyster och hudton.

Det som växer i havet är också biokompatibelt med vår hud tack vare salthalten som är väldigt lik den i vår egen kroppsvätska. Därför har huden också lättare att ta upp näring från havsalger genom yttre hudvårdsprodukter.

Methylsilanol Mannuronate är ett organiskt derivat från bruna havsalger och ingår bl.a. som aktiv ingrediens i vårt klargörande serum Havsbris. Ingrediensen binder fukt i epidermis, bibehåller hudens spänst och är långvarigt fuktgivande. Den höga mineralhalten bidrar till att balansera och rena hudcellerna så att huden får en jämnare och renare ton. Methylsilanol Mannuronate fungerar också som en stark antioxidant vilket innebär att den skyddar hudcellerna från oxidativ stress, något som bryter ner och åldrar huden i förtid.


Inre effekter av havsalger

Att äta alger genom kost/dryck eller genom kosttillskott har på senare tid blivit allt vanligare tack vare de goda egenskaperna algerna för med sig. Alger har en unik förmåga att absorbera mineraler, viataminer och spårämnen i havet vilket också gör att vi kan få i oss dessa essentiella näringsämnena genom algerna. Idag hämtas de flesta algerna som används till kosttillskott från havet utanför Island och Grönland för att det är vårt allra renaste hav.

Alger har mycket god effekt på immunförsvaret. Bland de mest kraftfulla algerna finns spirulina, en mikroalg som går under smeknamnet ”den gröna mirakelalgen”. Spirulina är en blågrön alg som tillhör cyanobakterier, den har en otrolig förmåga att klara sig i miljöer som till och med är för tuffa för vanliga alger. Vetenskapliga studier visar på att intag av algen kan ge en stark aktivering av kroppens immunförsvar genom att stimulera immuncellerna i tarmväggarna, ungefär på samma sätt som probiotika. Många hudterapeuter kan nog skriva under på att en stor del av de hudproblem vi lider av hänger ihop med tarmfloran, balansen i tarmarena och det generella immunförsvarstillståndet. Att äta kosttillskott med spirulina eller blanda det gröna pulvret i smoothies kan alltså vara en mycket god investering både för din hälsa och din hud!

havsbris-miljo

Som jag var inne på tidigare så innehåller alger höga halter av mineraler, vitaminer, fettsyror, aminosyror och spårämnen från havet. De höga nivåerna av mineraler verkar balanserande och lugnande, de ökar vår stresstålighet och har även god effekt på hår, hud och naglar. Många av oss har ett alltför surt pH-värde i kroppen vilket mineralrika, något basiska, alger kan balansera ut. I hudvårdsduon Skymning finns ett kosttillskott baserat på en rödalg på från Island. Kombinationen av mineralerna i den algen sägs, utöver sina balanserande & lugnande effekter på huden, även bidra till en förbättrad sömnkvalitet.

Men det är inte nog här! Algerna är inte bara immunförsvarsstärkande, balanserande och hudvårdande utan de är också renande. Algkolloider i algernas cellväggar hjälper till att rena och detoxa, de drar tungmetaller ur våra celler och renar kroppen från toxiner. Slaggprodukter och orenheter är något som ofta ger sig till känna i huden genom exempelvis finnar, obalanserad talgproduktion eller grå och glåmig hudton. Här kan alger bidra till en klarare och jämnare hudton med naturlig lyster genom att rena och detoxa inifrån.

 

lindarome-havsbris-kosttillskott copy

För att stärka upp det klargörande serumet i Havsbrisduon har vi på Lindarome tagit fram ett kosttillskott baserat på ishavsalger, sprulina och en god bakteriestam som bidrar till en balanserad tarmflora och bättre näringsupptag – så att närinsgämnen kan ta sig ända ut till hudcellerna. Havsbristillskottet har också en renande och immunförsvarsstärkande effekt som ger huden mycket bättre förutsättningar till en jämnare och renare ton.

 

Inlägget gjort

Pressfrukost för Lindarome

Den 26e maj var det äntligen dags! Dagen som vi jobbat för och haft som målbild när vi tagit fram vår nya hudvårdsserie. Man kan väl säga att det från första idé till färdig slutprodukt har varit en resa på två år. Vi har låtit det ta tid och inte skyndat på något för mycket. Det var viktigt för oss att kollektionen håller en röd tråd, att designen är precis så som vi tänkt oss in i minsta detalj, att produkterna och dess innehåll är genomtänkta och effektiva. Att äntligen få lansera kollektionen och hålla i en pressfrukost kändes så stort!

Cecilia på pressfrukosten  frukost-lindarome

Vi höll till i den vackra Sjösalongen på Radisson Blu Strand. En lyxig och sobert inredd svit med utsikt över Nybrokajen. Man kan väl inte påstå att vi hade vädret på vår sida direkt (från sol och 25 grader några dagar tidigare till regn och 10 grader…minns ni?) men det gjorde absolut ingenting när vi fick vara i en sådan vacker miljö som den i Sjösalongen.

Mini-smoothies  chiapuddingar-lindarome-pressfrukost

Vi är så nöjda med all service från hotellet och våra konferensvärdinnor. Trots att vi hade en del önskemål hit och dit och var petiga med alla detaljer. Förutom de självklara dryckerna kaffe/te/vatten/juice så innehöll vår frukostbuffé även färska bär och frukt, färdigbredda smörgåsar på surdegsbröd, söta (och supergoda!!) chiapuddingar och mini-smoothies.

Emma Eriksson, vår fantastiska fotograf, var också på plats och förevigade allt. Så det kommer fler bilder i mycket bättre kvalitet än dessa, stay tuned!