Inlägget gjort

Recept: grön smoothie toppad med hudvårdande kosttillskottet Havsbris

 

Att huden mår gott av näring inifrån är inget nytt. Ett väldigt enkelt och gott sätt att ge huden näring och antioxidanter från insidan är genom en smoothie, gärna en grön sådan. För att boosta smoothien med ännu mer hudvårdande näringsämnen kan man toppa den med vårt balanserande kosttillskott Havsbris.

RECEPT PÅ GRÖN SMOOTHIE – Balanserar & stärker huden inifrån

Till ett glas grön smoothie behöver du dessa ingredienser som du mixar ihop:

  • 1 banan
  • 1 dl naturell yoghurt alt. växtbaserat yoghurtalternativ
  • 1/2 dl fryst, hackad grönkål
  • 2-3 små buketter fryst broccoli
  • 1/2 dl hackad mango
  • 1/2 avokado
  • valfritt: 1/2 apelsin om man vill ha lite fruktigare smak

Toppa sedan smoothien med 2 st tabletter av vårt balanserande kosttillskott Havsbris som du krossar och mortlar till en fint pulver. Det går också bra att tillsätta pulvret direkt i smoothien och mixa ihop med övriga ingredienser.

De gröna tabletterna innehåller spirulina, en probiotisk bakterikultur och tre sorters olika havsalger. Näringsämnena i Havsbris har en renande, balanserande och stärkande effekt på huden. Med regelbunden användning upplever många att deras hy känns renare, problem med akne har blivit bättre och huden har fått en fräsch lyster och glow. En lugnare och mer harmonisk mage är också en uppskattad ”bieffekt”.

 

Inlägget gjort

Detoxa huden med krassegroddar

krasse3-hudvardsbloggen

Hörrni, nytt år! Tänk att 2017 redan är här. Och visst är det härligt att starta på nytt, att se det nya året som ett år fullt av möjligheter. Efter all julmat känner man också en viss längtan efter pyssla om sig själv och helt enkelt både äta fräschare och må bättre. Även hyn kan behöva en detox och en liten boost i rätt riktning efter julledigheten. Då har jag ett tips på en hudvårdsingrediens att hålla lite extra koll på, nämligen krassegroddar! Eller snarare sulforafan, en antioxidant som extraheras från groddarna.

krasse2-hudvardsbloggen    krasse4-hudvardsbloggen

Sulforafanet ökar hudcellernas motståndskraft mot såväl miljögifter som skadliga effekter av solen. Antioxidanten har också visat sig kunna rena och detoxa hudceller. Alltså blir huden renad från gifter som den tidigare utsatts för, samtidigt som den får ett effektivt skydd mot framtida toxiner och påfrestningar.

krasse-hudvardsbloggen

Spontant känner jag att sulforafan, antioxidanten från krassegroddar, är något för oss som bor eller arbetar i stadsmiljö där hyn dagligen blir utsatt för miljögifter, utsläpp och avgaser. Lindarome’s detoxande serum Mist är bl.a. baserat på krassegroddar som ger huden ett bra och naturligt skydd mot föroreningar och andra yttre stressorer. Tillsammans med kosttillskottet i samma serie boostar du även hudens immunförsvar och detoxprocess från insidan vilket gör att du kan uppnå ett helt annat resultat. Mist-duon hittar du här!

mist-duo-tabletter-800

Inlägget gjort

Jul-kit med gråa bomullsband och juletikett

Hörrni, vi har roliga nyheter att dela med oss av! Från och med imorgon, måndagen den 21 nov, till och med fredagen den 16 dec, får alla som beställer Lindarome-produkter* ett jul-kit på köpet. Du behöver alltså inte bekymra dig över paketinslagningen utan kan njuta av att få ge bort en lyxig påse i fin kvalitet (med ett riktigt härligt innehåll).

jul-kit-popup

I jul-kittet ingår alltså: en Lindarome-påse, grått bomullsband och en juletikett som vi tagit fram just för detta ändamål. På baksidan finns plats för att skriva en liten hälsning till mottagaren.

lindarome-jul-4788

Juletiketten kan du såklart fästa vid ett vanligt paket om du hellre vill det. Ett tips för att ta julklappsinslagningen ett steg längre är att fästa en grön kvist (vi har använt eucalyptus) eller en kanelstång vid banden runt paketet. Bomullsband eller tunna juteband är våra favoriter!

In och shoppa nu så ni får hem det här fina jul-kittet!

*Gäller ej presentkort

Alla fina bilder är tagna av emmaeriksson.com 

Inlägget gjort

Acne eller känslig hy? Då kan extrakt från norsk gran hjälpa

Norsk gran är en ingrediens som hudexperter har fått upp ögonen för under den senaste tiden. I hudvårdsprodukter verkar ingrediensen bland annat återuppbyggande då den stimulerar hudcellerna och kollagenproduktionen. INCI-namnet du ska leta efter är Picea Abies Extract.

ska%cc%88rmavbild-2016-08-04-kl-16-48-46

Extrakt från granskotten har även en lugnande och antiinflammatorisk verkan, så om du har känslig hy kan produkter som innehåller denna ingrediens lindra och dämpa problemen.  Även blodcirkulationen stimuleras och förbättras vilket motverkar glåmig hudton och ger huden mer naturlig lyster och ett fräscht, hälsosamt glow.

Granskottsextrakt har också visat sig ha en bakteriehämmande effekt. Vilket i kombination med den antiinflammatoriska effekten verkar mycket bra mot acnebenägen och/eller oren hy. 

Skymning Hudvårdsduo

I Lindarome’s nattserum Skymning är extrakt från norsk gran en av huvudingredienserna. Serumet är speciellt framtaget för att verka under natten när cellförnyelsen är som högst. De aktiva ingredienserna stimulerar cellförnyelsen och återuppbygger huden så att du kan vakna med en fräsch, återfuktad och utvilad hy. Serumet passar alla hudtyper och jag har själv märkt skillnad på min hy sedan jag börjat använda det. De där små plitorna/kvisslorna som brukar poppa upp då och då har faktiskt hållit sig borta. Ett tips är att smörja in huden med lite rikligare mängd än vanligt så att serumet kan sjunka in gradvis under natten.

Inlägget gjort

Peptider från Antarktisk lera

Vad är peptider?

Peptider är delar av protein, alltså långa eller korta kedjor av aminosyror. Gränsen mellan peptid och protein brukar dras vid 50 aminosyror så peptiderna är mindre än protein. Alla peptider fungerar som budbärare på olika sätt och kommunicerar med cellerna i kroppen.

I hudvård är det främst i anti-age produkter som peptider används eftersom de har en förmåga att hjälpa huden att producera och återbilda kollagen, ett ämne som håller huden elastisk och fyllig.

Förutom att öka hudens elasticitet och reducera fina linjer och rynkor så hjälper peptider även huden att reparera sig själv och reparera uv-skador. För att uppnå maximal effekten  bör man tillföra huden peptider i kombination med antioxidanter och vitaminer, då dessa samverkar väldigt bra med peptider.

Peptider002-hudvardsbloggen

 

Vilka peptider används i Lindarome’s produkter?

När vi tog fram våra serum ville vi att de skulle jobba väldigt fuktbindande, samtidigt som vi så långt det går vill använda naturliga näringsämnen framför kemiskt framställda. Därför har vi valt att använda oss av en ingrediens med många fina egenskaper, nämligen Pseudoalteromonas Ferment Extract eller lättare beskrivet Peptider från Antartisk lera.

Peptider001-hudvardsbloggen
King George Island med sitt klara och friska vatten.

Pseudoalteromonas Ferment Extract är egentligen en bakteriestam som isolerats från lera på King George Island i Antarktis. Ingrediensen klassificeras som en peptid och används vanligtvis i anti aging-produkter tack vare sin förmåga att binda fukt, reparera och skydda huden samtidigt som den stimulerar kollagen- och elastinproduktionen. Ni förstår att vi gärna ville ha med just denna ingrediens i våra serum?

Peptiderna från den Antarkiska leran anses av Cosmetics Database vara en 100% säker ingrediens som är icke-irriterande och inte har några negativa biverkningar. Ingrediensen finns i högst koncentration i våra serum Havsbris och Fjord.